Omlós almás kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Omlós almás kocka

Hozzávalók:
A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3-4 ek tejföl
  • 3 tojás sárgája
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 1 dl víz
  • 3 dkg margarin vagy vaj
  • 1 ek citromlé
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 részét tegyük hűtőbe. Az almát meghámozzuk,közepes szeletekre daraboljuk,majd egy lábasba tesszük,a vajat,citromlevet és a vizet hozzáadjuk és fél puhára fedő alatt pároljuk, majd kihűtjük és a vaníliás pudingport(por állagban)hozzákeverjük.
A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük és az almához keverjük,szépen beleforgatjuk, mikor már levettük az almát a tűzről. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk,a tepsibe terítjük,a tölteléket beleöntjük,egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.
200 fokon aranybarnára sütjük.