Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma slafrokban (alma pongyolában) recept

Alma slafrokban (alma pongyolában)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 40 dkg mélyhűtött leveles tészta
    • 10 dkg marcipán
    • 4 dkg porcukor
    • 3 dkg mazsola
    • 1 csipet fahéj
    • 1 kis stampedli rum
    • 4 szép, savanykás alma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (a kenéshez)
    • kevés vaj (a tepsihez)
    • porcukor (a tálaláshoz)

    Elkészítés

    A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A mazsolát átválogatjuk, majd a marcipánnal, a szitált porcukorral, a rummal és egy csipet fahéjjal jól összegyúrjuk.

    A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy egy-egy alma beleférjen. A maradék tésztát vékony csíkokra vágjuk, ezekből lesz a díszítés.

    A tepsit vékonyan kivajazzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházukat eltávolítjuk. A közepüket megtöltjük a marcipános-mazsolás töltelékkel.

    Ezután minden almát egy-egy tésztanégyzet közepére helyezünk, a tészta sarkait felhajtjuk és összefogjuk a tetején, mintha kis csomagot formáznánk. A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, majd díszítésként rátesszük a félretett tésztacsíkokat.

    A csomagokat tepsibe tesszük, és előmelegített, 220 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Porcukorral meghintve forrón a legfinomabb, de kihűlve, egy gombóc vaníliafagyival tálalva is nagyszerű desszert.

    Tipp

    Ha nincs marcipánunk, a töltelék készülhet darált dióból vagy mandulából is, kevés mézzel és rummal összekeverve. Egy kevés reszelt citromhéj még jobban kiemeli az alma ízét.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek