Alma slafrokban (alma pongyolában) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 40 dkg mélyhűtött leveles tészta
- 10 dkg marcipán
- 4 dkg porcukor
- 3 dkg mazsola
- 1 csipet fahéj
- 1 kis stampedli rum
- 4 szép, savanykás alma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (a kenéshez) - kevés vaj (a tepsihez)
- porcukor (a tálaláshoz)
Elkészítés
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A mazsolát átválogatjuk, majd a marcipánnal, a szitált porcukorral, a rummal és egy csipet fahéjjal jól összegyúrjuk.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy egy-egy alma beleférjen. A maradék tésztát vékony csíkokra vágjuk, ezekből lesz a díszítés.
A tepsit vékonyan kivajazzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházukat eltávolítjuk. A közepüket megtöltjük a marcipános-mazsolás töltelékkel.
Ezután minden almát egy-egy tésztanégyzet közepére helyezünk, a tészta sarkait felhajtjuk és összefogjuk a tetején, mintha kis csomagot formáznánk. A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, majd díszítésként rátesszük a félretett tésztacsíkokat.
A csomagokat tepsibe tesszük, és előmelegített, 220 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Porcukorral meghintve forrón a legfinomabb, de kihűlve, egy gombóc vaníliafagyival tálalva is nagyszerű desszert.
Tipp
Ha nincs marcipánunk, a töltelék készülhet darált dióból vagy mandulából is, kevés mézzel és rummal összekeverve. Egy kevés reszelt citromhéj még jobban kiemeli az alma ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










