Hozzávalók
Elkészítés
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A mazsolát átválogatjuk, majd a marcipánnal, a szitált porcukorral, a rummal és egy csipet fahéjjal jól összegyúrjuk.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy egy-egy alma beleférjen. A maradék tésztát vékony csíkokra vágjuk, ezekből lesz a díszítés.
A tepsit vékonyan kivajazzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházukat eltávolítjuk. A közepüket megtöltjük a marcipános-mazsolás töltelékkel.
Ezután minden almát egy-egy tésztanégyzet közepére helyezünk, a tészta sarkait felhajtjuk és összefogjuk a tetején, mintha kis csomagot formáznánk. A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, majd díszítésként rátesszük a félretett tésztacsíkokat.
A csomagokat tepsibe tesszük, és előmelegített, 220 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Porcukorral meghintve forrón a legfinomabb, de kihűlve, egy gombóc vaníliafagyival tálalva is nagyszerű desszert.
Ha nincs marcipánunk, a töltelék készülhet darált dióból vagy mandulából is, kevés mézzel és rummal összekeverve. Egy kevés reszelt citromhéj még jobban kiemeli az alma ízét.