Áfonyás citromos szelet recept
Ők is elkészítették

A tésztához:
- 22,5 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- csipet só
A krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 6 ek liszt
- 1,25 dl frissen facsart citromlé
A tetejére:
- 15 dkg áfonya
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (28×32 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik.
Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevet és a reszelt citromhéjat.
A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe.
18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Porcukorral is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »