Gyors szilvás süti recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:
- 200 g kristálycukor
- 150 g vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Tetejére:
- 600 g szilva
- 4 ek (barna)cukor
- 1 ek fahéj (őrölt)
Elkészítése:
Egy tálban kikeverjük a vajat/margarint a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat és mindegyikkel jól eldolgozzuk. Amikor már az összes tojás benne van, akkor még 1-2 percig keverjük magas fokoztaon robotgéppel az egészet.
Végül kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy jól kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk.
Az alaposan megmosott, lecsepegtetett szilvákat negyedeljük, majd a tészta tetehére sorakoztatjuk. Megszórjuk a tetejét cukorral, majd fahéjjal.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.