Gyors szilvás süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:
- 200 g kristálycukor
- 150 g vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 300 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Tetejére:
- 600 g szilva
- 4 ek (barna)cukor
- 1 ek fahéj (őrölt)
Elkészítése:
Egy tálban kikeverjük a vajat/margarint a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat és mindegyikkel jól eldolgozzuk. Amikor már az összes tojás benne van, akkor még 1-2 percig keverjük magas fokoztaon robotgéppel az egészet.
Végül kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy jól kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk.
Az alaposan megmosott, lecsepegtetett szilvákat negyedeljük, majd a tészta tetehére sorakoztatjuk. Megszórjuk a tetejét cukorral, majd fahéjjal.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










