Gyors szilvás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:
- 200 g kristálycukor
- 150 g vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Tetejére:
- 600 g szilva
- 4 ek (barna)cukor
- 1 ek fahéj (őrölt)
Elkészítése:
Egy tálban kikeverjük a vajat/margarint a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat és mindegyikkel jól eldolgozzuk. Amikor már az összes tojás benne van, akkor még 1-2 percig keverjük magas fokoztaon robotgéppel az egészet.
Végül kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy jól kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk.
Az alaposan megmosott, lecsepegtetett szilvákat negyedeljük, majd a tészta tetehére sorakoztatjuk. Megszórjuk a tetejét cukorral, majd fahéjjal.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »