Gyors szilvás süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:

  • 200 g kristálycukor
  • 150 g vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
  • 5 tojás
  • 300 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Tetejére:

  • 600 g szilva
  • 4 ek (barna)cukor
  • 1 ek fahéj (őrölt)

Elkészítése:

Egy tálban kikeverjük a vajat/margarint a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat és mindegyikkel jól eldolgozzuk. Amikor már az összes tojás benne van, akkor még 1-2 percig keverjük magas fokoztaon robotgéppel az egészet.

Végül kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.

A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy jól kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk.

Az alaposan megmosott, lecsepegtetett szilvákat negyedeljük, majd a tészta tetehére sorakoztatjuk. Megszórjuk a tetejét cukorral, majd fahéjjal.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.