Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy tálban kikeverjük a vajat/margarint a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat és mindegyikkel jól eldolgozzuk. Amikor már az összes tojás benne van, akkor még 1-2 percig keverjük magas fokoztaon robotgéppel az egészet.
Végül kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy jól kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk.
Az alaposan megmosott, lecsepegtetett szilvákat negyedeljük, majd a tészta tetehére sorakoztatjuk. Megszórjuk a tetejét cukorral, majd fahéjjal.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.