Gyors epres süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű jénaihoz:
- 20 db babapiskóta
- 1 l tej
- 2 cs (főzős) epres pudingpor
- 5-8 ek cukor
- 25 dkg eper
- 1 cs piros tortazselé
- 1 ek cukor
Elkészítése:
Az epreket megmossuk, papírtörlőre téve lecsepegtetjük, kicsumázzuk és a nagyobbakat kettévágjuk.
Az üvegtál aljára lerakunk 1 réteg babapiskótát.
A pudingot a tejjel és ízlés szerint cukorral megfőzzük és a felét ráöntjük a babapiskótákra, majd újabb sor piskóta és arra tesszük a puding másik felét és még melegen elosztjuk a tetején az epreket.
Ezután a tortazselét a tasakon leírtak szerint kevés cukorral és megfelelő mennyiséggel felfőzzük, majd ráöntjük az eprekre.
Hűtőszekrénybe téve kb 3 óra alatt megdermed, összeáll.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »