Gyors epres süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű jénaihoz:
- 20 db babapiskóta
- 1 l tej
- 2 cs (főzős) epres pudingpor
- 5-8 ek cukor
- 25 dkg eper
- 1 cs piros tortazselé
- 1 ek cukor
Elkészítése:
Az epreket megmossuk, papírtörlőre téve lecsepegtetjük, kicsumázzuk és a nagyobbakat kettévágjuk.
Az üvegtál aljára lerakunk 1 réteg babapiskótát.
A pudingot a tejjel és ízlés szerint cukorral megfőzzük és a felét ráöntjük a babapiskótákra, majd újabb sor piskóta és arra tesszük a puding másik felét és még melegen elosztjuk a tetején az epreket.
Ezután a tortazselét a tasakon leírtak szerint kevés cukorral és megfelelő mennyiséggel felfőzzük, majd ráöntjük az eprekre.
Hűtőszekrénybe téve kb 3 óra alatt megdermed, összeáll.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »