Gyors citromos szelet recept

Hozzávalók egy 20*15 cm-es tepsihez:
A piskótához :
- 100 g búza finomliszt
- 100 g kristálycukor
- csipet só
- 120 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
A mázhoz:
- 250 g porcukor
- 3 citromból nyert citromlé
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd beleszórjuk a cukrot, sót, majd elkeverjük. A tálba dobjuk vajat és simára keverjük a lisztes keverékkel.
Egy másik tálban elkeverjük a felvert tojásokat a citromlével és a reszelt citrommal, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a lisztes tálba és simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 20-25 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Közben egy tálba öntjük a cukrot és simára keverjük a citromlével és vaníliaaromával, majd a kihűlt süteményre öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »