Gyors citromos szelet recept
Hozzávalók egy 20*15 cm-es tepsihez:
A piskótához :
- 100 g búza finomliszt
- 100 g kristálycukor
- csipet só
- 120 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
A mázhoz:
- 250 g porcukor
- 3 citromból nyert citromlé
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd beleszórjuk a cukrot, sót, majd elkeverjük. A tálba dobjuk vajat és simára keverjük a lisztes keverékkel.
Egy másik tálban elkeverjük a felvert tojásokat a citromlével és a reszelt citrommal, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a lisztes tálba és simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 20-25 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Közben egy tálba öntjük a cukrot és simára keverjük a citromlével és vaníliaaromával, majd a kihűlt süteményre öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









