Gyors almás mézeskalács sütemény recept

Hozzávalók egy 23*30 cm-es tepsihez:
- 300 g rétesliszt
- 200 g kristálycukor
- 3 ek kakaópor
- 100 ml étolaj
- 100 ml tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 alma
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a kakaóport, az étolajat, a tejet, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy nagyobb tálban összekeverjük.
Az almát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha szép almákat találtunk, akkor héjastól is lereszelhetjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk és kilisztezzük a 23*30 cm-es tepsit.
Az almát hozzákeverjük a masszához, hozzáadjuk a szódabikarbónát is és mindent alaposan elkeverünk.
A masszát beleöntjük a tepsibe és hablapáttal elsimítjuk.
Kb 30 percig sütjük és a kávéhoz tálalhatjuk. Tetejére étolajjal elkevert csokit önthetünk vagy csak megszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
Ha lapos lett a süti, mert nagy tepsiben sült, akkor kenjük meg csipkebogyólekvárral vagy sárgabaracklekvárral, vágjuk fel kockákra és kettőt egymásra téve, a lekváros felükkel, mártsuk meg csokiban minden oldalát. Tegyük száradni őket egy sütőpapírra. Tálalásig hűtőben tárolhatjuk a csokiba mártott szeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »