Gyors almás mézeskalács sütemény recept
Hozzávalók egy 23*30 cm-es tepsihez:
- 300 g rétesliszt
- 200 g kristálycukor
- 3 ek kakaópor
- 100 ml étolaj
- 100 ml tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 alma
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a kakaóport, az étolajat, a tejet, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy nagyobb tálban összekeverjük.
Az almát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha szép almákat találtunk, akkor héjastól is lereszelhetjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk és kilisztezzük a 23*30 cm-es tepsit.
Az almát hozzákeverjük a masszához, hozzáadjuk a szódabikarbónát is és mindent alaposan elkeverünk.
A masszát beleöntjük a tepsibe és hablapáttal elsimítjuk.
Kb 30 percig sütjük és a kávéhoz tálalhatjuk. Tetejére étolajjal elkevert csokit önthetünk vagy csak megszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
Ha lapos lett a süti, mert nagy tepsiben sült, akkor kenjük meg csipkebogyólekvárral vagy sárgabaracklekvárral, vágjuk fel kockákra és kettőt egymásra téve, a lekváros felükkel, mártsuk meg csokiban minden oldalát. Tegyük száradni őket egy sütőpapírra. Tálalásig hűtőben tárolhatjuk a csokiba mártott szeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










