Gyöngyi szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 2 dl tejföl kb
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tasak puncs ízű pudingpor
- 5,5 dl tej
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk.
24*39 cm-es tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a lapokat.
A pudingport és a cukrot tejben felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.
Az elkészült krémmel a lapokat betöltjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk vele.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára és utána szeleteljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









