Gyömbéres-mézes keksz recept

Hozzávalók:
- 8 dkg kókuszliszt
- 8 dkg tápióka keményítő
- 8 dkg szezámliszt
- 8 dkg darált dió
- 7 g konjacliszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt gyömbér
- 12 dkg méz/mézhelyettesítő cukorbetegeknek/agavé szirup
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír
Elkészítése:
Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük.
Egy másik edénybe kimérjük a folyékony alapanyagokat és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot és kézzel alaposan összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük fél órára.
A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük és fél cm vastagságra nyújtjuk. Kb 2-2,5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, sütipecséttel mintát nyomunk rájuk.
180 fokra előmelegített sütőben, kb 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db keksz lesz belőle.
Tipp:
Mézes keksz, akár gasztó ajándék is lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »