Grízes-ribizlis kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 2*4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*4 ek kristálycukor
- 2*4 ek finomliszt
- 2*1/2 mk sütőpor
- 2*1/2 mk szódabikarbóna
- 2*10 gramm vaníliás cukor
- só
Krémhez:
- 1 liter tej
- 8 ek búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg ribizli
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
2*4 tojásból külön-külön hagyományos módon piskótát készítünk.
180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémhez adjuk, melybe óvatosan belekeverjük a megmosott és leszemezett ribizlit.
Összeállítás: az egyik lapra rákenjük a ribizlis krémet, majd a másik lappal befedjük.
Porcukorral megszórva, kockákra szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint ribizlivel díszítjük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »