Grízes-ribizlis kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 2*4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*4 ek kristálycukor
- 2*4 ek finomliszt
- 2*1/2 mk sütőpor
- 2*1/2 mk szódabikarbóna
- 2*10 gramm vaníliás cukor
- só
Krémhez:
- 1 liter tej
- 8 ek búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg ribizli
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
2*4 tojásból külön-külön hagyományos módon piskótát készítünk.
180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémhez adjuk, melybe óvatosan belekeverjük a megmosott és leszemezett ribizlit.
Összeállítás: az egyik lapra rákenjük a ribizlis krémet, majd a másik lappal befedjük.
Porcukorral megszórva, kockákra szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint ribizlivel díszítjük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »