Grízes-ribizlis kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 2*4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*4 ek kristálycukor
- 2*4 ek finomliszt
- 2*1/2 mk sütőpor
- 2*1/2 mk szódabikarbóna
- 2*10 gramm vaníliás cukor
- só
Krémhez:
- 1 liter tej
- 8 ek búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg ribizli
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
2*4 tojásból külön-külön hagyományos módon piskótát készítünk.
180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémhez adjuk, melybe óvatosan belekeverjük a megmosott és leszemezett ribizlit.
Összeállítás: az egyik lapra rákenjük a ribizlis krémet, majd a másik lappal befedjük.
Porcukorral megszórva, kockákra szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint ribizlivel díszítjük.
Tipp:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.