Grízes-mézes süti recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg vaj (puha)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek tejföl
- 2 ek méz
A krémhez:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 6 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
- 5 ek lekvár vagy dzsem (ízlés szerinti mennyiségű és ízű)
- 10 dkg tortabevonó (a mázhoz)
Elkészítése:
Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
Ez idő alatt elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk.
A lemeztepsik hátát vajjal kenjük és liszttel hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe.
A porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük.
Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megkenjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével. Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot és erre kerül a csokimáz.
Kb. 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.
Tipp:
Nagyon szeretem ezt a sütit. Sokáig kerestem, mire rátaláltam a tökéletesre. :) Remélem, hogy nektek is ízleni fog, és sokan ki is próbáljátok. Azt hittem, hogy nehéz elkészíteni, de kellemesen csalódtam, mert hamar megvan, a puhulási időt leszámítva. :) Próbáljátok ki ti is bátran.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »