Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes-almás bögrés süti recept

Grízes-almás bögrés süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):

    • 1 bögre kefír vagy joghurt (lehet natúr és ízesített is)
    • 1 bögre gríz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 nagyobb méretű alma
    • 1 teáskanál citromlé
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 5–6 evőkanál cukor (tetszés szerint)

    Elkészítése:

    A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefírt és a sütőport összekeverjük. Letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, ráöntjük a citromlevet és tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük.

    A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

    Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral és felvágjuk.

    A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá