Grízes-almás bögrés süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 1 bögre kefír vagy joghurt (lehet natúr és ízesített is)
- 1 bögre gríz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 3 nagyobb méretű alma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
- 5–6 evőkanál cukor (tetszés szerint)
Elkészítése:
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefírt és a sütőport összekeverjük. Letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, ráöntjük a citromlevet és tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük.
A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.
Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral és felvágjuk.
A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »