Görög citromos sütemény barnacukros sziruppal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek mascarpone
- 1 citrom reszelt héja + a leve
- 1,5 dl tej
Szirup:
- 1,5 dl víz
- 2 db citrom leve
- 15 dkg barnacukor
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a liszteket a sütőporral és az egy csipetnyi sóval.
Egy másik tálban, robotgéppel keverjük össze a tojásokat, a joghurtot, a mascarpone-t, a cukorral, a citrom héjával és a levével.
Ehhez adagoljuk folyamatos keverés mellet a lisztes keveréket, végül pedig a tejjel lazítsuk fel a tésztát.
Alaposan kivajazott tepsibe egyenlítsük el a masszát és 180 fokon süssük készre.
Közben készítsük el a szirupot. Ehhez forraljuk össze kb. 8 percig a citromok levét a vízzel és a barnacukorral.
A langyosra hűlt sütit egy fogpiszkáló segítségével szurkáljuk meg, és erre öntsük rá a meleg szirupot. A sütit takarjuk le és hagyjuk magára 2-3 órára, amíg teljesen be nem szívja az édes szirupot.
Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »