Gluténmentes levendulás teasüti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g gluténmentes liszt
- 175 g margarin
- 100 g porcukor
- 25 g nádcukor
- 2 ek szárított, morzsolt levendula
Elkészítése:
A margarint félig megolvasztjuk, majd hozzámorzsoljuk a levendulát. Habverővel közepes fokozaton 1-2 percig keverjük.
Hozzáadjuk a pocukrot, alaposan elkeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. Akkora hengereket sodrunk belőle, amekkora sütiket szeretnénk végeredménynek.
A deszkát meghintjük nádcukorral és jól átsodorgatjuk rajta a tésztahengereket. Folpackba csomagoljuk és egy órát hűtőben pihentetjük.
A hűtőből kivéve a hengereket tetszőleges vastagságúra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, köztük 2-2 ujjnyi távolságot hagyva.
Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük, majd rácson hűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









