Gluténmentes levendulás teasüti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gluténmentes levendulás teasüti

Hozzávalók:

  • 250 g gluténmentes liszt
  • 175 g margarin
  • 100 g porcukor
  • 25 g nádcukor
  • 2 ek szárított, morzsolt levendula

Elkészítése:

A margarint félig megolvasztjuk, majd hozzámorzsoljuk a levendulát. Habverővel közepes fokozaton 1-2 percig keverjük.

Hozzáadjuk a pocukrot, alaposan elkeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk.

Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. Akkora hengereket sodrunk belőle, amekkora sütiket szeretnénk végeredménynek.

A deszkát meghintjük nádcukorral és jól átsodorgatjuk rajta a tésztahengereket. Folpackba csomagoljuk és egy órát hűtőben pihentetjük.

A hűtőből kivéve a hengereket tetszőleges vastagságúra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, köztük 2-2 ujjnyi távolságot hagyva.

Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük, majd rácson hűtjük.