Glutén és laktózmentes mézeskalács recept

Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a megolvasztott margarin.
Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.
3-4 részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kinyújtjuk 0,5-1 cm-es vastagságúra (a nyújtáskor pici lisztet szórjunk alá, majd a tetejére, illetve a sodrófára is, hogy ne ragadjon a tészta).
Kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük (ne szorosan, mert sülés közben összenőnek), majd 180 fokon 5-8 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjéket félig felverjük robotgéppel, majd a porcukrot apránként hozzádolgozzuk és keményedésig keverjük.
Habzsákba vagy egy neylon tasakba töltjük, a sarkát kivágjuk és díszítjük a kész mézes sütiket.
A máz gyorsan megszárad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

5 tipp a fiatalos bőrért (x)
A tükörbe nézve mindannyian szeretnénk azt látni, hogy a bőrünk még mindig
Tovább olvasom »
Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »