Glutén és laktózmentes mézeskalács recept

Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a megolvasztott margarin.
Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.
3-4 részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kinyújtjuk 0,5-1 cm-es vastagságúra (a nyújtáskor pici lisztet szórjunk alá, majd a tetejére, illetve a sodrófára is, hogy ne ragadjon a tészta).
Kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük (ne szorosan, mert sülés közben összenőnek), majd 180 fokon 5-8 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjéket félig felverjük robotgéppel, majd a porcukrot apránként hozzádolgozzuk és keményedésig keverjük.
Habzsákba vagy egy neylon tasakba töltjük, a sarkát kivágjuk és díszítjük a kész mézes sütiket.
A máz gyorsan megszárad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »