Glutén és laktózmentes mézeskalács recept
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a megolvasztott margarin.
Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.
3-4 részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kinyújtjuk 0,5-1 cm-es vastagságúra (a nyújtáskor pici lisztet szórjunk alá, majd a tetejére, illetve a sodrófára is, hogy ne ragadjon a tészta).
Kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük (ne szorosan, mert sülés közben összenőnek), majd 180 fokon 5-8 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjéket félig felverjük robotgéppel, majd a porcukrot apránként hozzádolgozzuk és keményedésig keverjük.
Habzsákba vagy egy neylon tasakba töltjük, a sarkát kivágjuk és díszítjük a kész mézes sütiket.
A máz gyorsan megszárad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










