Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3×5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3×5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3×6 evőkanál cukor
    • 3×1 csomag vaníliás cukor
    • 3×1 csomag sütőpor
    • 3×4 evőkanál liszt
    • 3×1 dl olaj
    • A kakaós laphoz kakaó

    A krémhez:

    • 2 csomag gesztenyemassza
    • 3 csomag vaníliáspuding
    • 1 liter tej
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • rum vagy rumaroma

    A tetejére:

    • 20 dkg étcsoki
    • étolaj vagy margarin

    Elkészítése:

    5 tojást szétválasztasz, felvered habbá. 5 tojássárgáját,6 kanál cukrot,1 vaníliás cukrot, 1 sütőport, 4 evőkanál lisztet,1 dl olajat összekeversz,majd hozzáadod a fehérjehabot. Tepsibe simítod, és kb. 20 perc alatt megsütöd.

    Ezt 3x ismétled meg, 2 kakaós lapot és 1 sima lapot sütsz.

    Pudingot főzöl a 3 pudingból és az 1 liter tejből,hagyod hűlni. A porcukrot jól elkevered a margarinnal,majd hozzáadod a pudinghoz.

    Belepasszírozod a gesztenyét,ízlés szerinti mennyiségben adsz hozzá rumot vagy rumaromát.

    Egy kicsit hagyd állni a krémet,majd töltsd meg vele a lapokat. Kakaós lap –krém – sima lap –krém – kakaós lap sorrendben.

    A csokit felolvasztod egy kis margarinnal a gőz felett. Majd a süti tetejére zúdítod.:)

    Megszórhatod színes cukrokkal.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá