Gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3×5 tojássárgája
  • 3×5 tojásfehérje
  • 3×6 evőkanál cukor
  • 3×1 csomag vaníliás cukor
  • 3×1 csomag sütőpor
  • 3×4 evőkanál liszt
  • 3×1 dl olaj
  • A kakaós laphoz kakaó

A krémhez:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 3 csomag vaníliáspuding
  • 1 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • rum vagy rumaroma

A tetejére:

  • 20 dkg étcsoki
  • étolaj vagy margarin

Elkészítése:

5 tojást szétválasztasz, felvered habbá. 5 tojássárgáját,6 kanál cukrot,1 vaníliás cukrot, 1 sütőport, 4 evőkanál lisztet,1 dl olajat összekeversz,majd hozzáadod a fehérjehabot. Tepsibe simítod, és kb. 20 perc alatt megsütöd.

Ezt 3x ismétled meg, 2 kakaós lapot és 1 sima lapot sütsz.

Pudingot főzöl a 3 pudingból és az 1 liter tejből,hagyod hűlni. A porcukrot jól elkevered a margarinnal,majd hozzáadod a pudinghoz.

Belepasszírozod a gesztenyét,ízlés szerinti mennyiségben adsz hozzá rumot vagy rumaromát.

Egy kicsit hagyd állni a krémet,majd töltsd meg vele a lapokat. Kakaós lap –krém – sima lap –krém – kakaós lap sorrendben.

A csokit felolvasztod egy kis margarinnal a gőz felett. Majd a süti tetejére zúdítod.:)

Megszórhatod színes cukrokkal.