Vali szelet recept

Hozzávalók (kb. 22×30 cm-es, 4 lapos süteményhez)
Kakaós mézes lapokhoz:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg méz
- 5-6 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg finomliszt
- ½ evőkanál szódabikarbóna
- 3 dkg holland kakaópor
- 1 csipet só
Gesztenyekrémhez:
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 dkg kristálycukor
- 50 dkg gesztenyepüré (kiolvasztva)
- 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- kevés rum vagy 1-2 mokkáskanál rumaroma
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1-2 teáskanál olaj
Elkészítés:
A mézet, a vajat és a cukrot összeolvasztjuk, amíg egynemű, de nem forraljuk. A tojásokat belekeverjük a meleg (de már nem forró) mézes keverékbe.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és egy csipet sót, majd a nedves hozzávalókat hozzáadjuk, és sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a gesztenyepürét kivesszük a fagyasztóból, hogy felengedjen, a pudingport, cukrot és tejet sűrűre főzzük. A forró pudingot folpackkal lefedjük (közvetlenül a tetején, hogy ne bőrösödjön), és teljesen kihűtjük.
A pihentetett tésztát 4 egyforma, kb. 22×30 cm-es, vékony lappá nyújtjuk enyhén lisztezett felületen. A lapokat tepsi hátoldalán, sütőpapíron, 170 °C-on 6–8 perc alatt megsütjük egyenként. Figyeljünk rá, gyorsan sül és könnyen túlbarnul. Rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kihűlt pudingot átkeverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, majd simára dolgozzuk. Beletesszük a puha vajat, és habosra keverjük az egészet. Ízlés szerint porcukorral, vaníliával és rummal ízesítjük.
Az összeállításhoz egy lapot tálcára helyezünk, megkenjük a krém harmadával, jöhet a következő lap, újabb krém, majd még egy réteg. A tetejére a legszebb lap kerüljön.
Az étcsokoládét kevés olajjal együtt megolvasztjuk, és elsimítjuk a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a lapok megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.
Másnap hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »