Hozzávalók (kb. 22×30 cm-es, 4 lapos süteményhez)
Kakaós mézes lapokhoz:
Gesztenyekrémhez:
Tetejére:
Elkészítés:
A mézet, a vajat és a cukrot összeolvasztjuk, amíg egynemű, de nem forraljuk. A tojásokat belekeverjük a meleg (de már nem forró) mézes keverékbe.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és egy csipet sót, majd a nedves hozzávalókat hozzáadjuk, és sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a gesztenyepürét kivesszük a fagyasztóból, hogy felengedjen, a pudingport, cukrot és tejet sűrűre főzzük. A forró pudingot folpackkal lefedjük (közvetlenül a tetején, hogy ne bőrösödjön), és teljesen kihűtjük.
A pihentetett tésztát 4 egyforma, kb. 22×30 cm-es, vékony lappá nyújtjuk enyhén lisztezett felületen. A lapokat tepsi hátoldalán, sütőpapíron, 170 °C-on 6–8 perc alatt megsütjük egyenként. Figyeljünk rá, gyorsan sül és könnyen túlbarnul. Rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kihűlt pudingot átkeverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, majd simára dolgozzuk. Beletesszük a puha vajat, és habosra keverjük az egészet. Ízlés szerint porcukorral, vaníliával és rummal ízesítjük.
Az összeállításhoz egy lapot tálcára helyezünk, megkenjük a krém harmadával, jöhet a következő lap, újabb krém, majd még egy réteg. A tetejére a legszebb lap kerüljön.
Az étcsokoládét kevés olajjal együtt megolvasztjuk, és elsimítjuk a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a lapok megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.
Másnap hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.