Gesztenyés-mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Lapokhoz:
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál enyhén púpozott liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 dkg gesztenyepüré
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
Tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 dl habtejszín
- (vagy ha van bevált csokimáz recepted, akkor az)
Elkészítése:
Lapok:
Egy nagyobb edénybe tesszük a kakaóport, mézet, tojásokat, cukrot és a vajat, majd feltesszük a tűzhelyre és elkezdjük összeolvasztani. Közben alaposan összeolvasztjuk.
Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd elkezdjük összedolgozni. AMikor már nem tudjuk tobább keverni, akkor kézzel gyúrjuk.
A kész tésztát 3 részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk tepsi méretére (melegen kissé ragadhat a massza, ilyenkor kissé lisztezzünk alá) és 180 fokon 8 percig sütjük. A másik két lapot is megsütjük.
Ha a tészta kihűl, akkor nehéz lesz vele dolgozni. Ha kihűlt, akkor kissé melegítsünk rá mikrobán (pár másodperc).
Krém:
A lisztet és a cukrot tegyük egy edénybe, majd öntsük fel kevés tejjel és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a többi tejet és a vaníliát, majd főzzük sűrűre. Tetejére tegyünk folpackot, hogy ne bőrözzön be.
Amikor kihűlt a puding, akkor adjuk hozzá a vajat, kiolvasztott gesztenyepürét és a rumaromát, majd gépi habverővel alaposan habosítsuk ki az egészet.
Összeállítás:
Az egyik lapot egy tálcára tesszük, rákenjük a krém felét egyenletesen, majd ráteszünk egy másik lapot és rákenjük a maradék krémet, végül befedjük az utolsó lappal.
A tetejét csokimázzal vagy a tejszínnel összeolvasztott csokival bevonjuk. Ízlés szerint díszíthetjük.
Másnap szeleteljük.