Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-meggyes szelet recept

Gesztenyés-meggyes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 150 g liszt
    • 50 g kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • 60 g cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek étolaj
    • 100 g natúr joghurt

    Csokoládékrém:

    • 100 g étcsokoládé
    • 50 g tejcsokoládé
    • 2 dl habtejszín

    Meggyes réteg:

    • 400 g fagyasztott meggy
    • 1 dl víz
    • 50 g cukor
    • 1 tk fahéj
    • 2 cl barna rum
    • 20 g zselatin

    Gesztenyés krém:

    • 250 g gesztenyemassza
    • 250 g krémsajt
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és jól kikeverjük.

    A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (az enyém 38*25 cm-es) 15-20 perc alatt 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

    A csokoládékrémhez az ét és tejcsokoládét összetördeltjük és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd kihűtjük.

    A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük és fahéjjal, rummal ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük.

    A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk és összekeverjük a meggyel és az egészet kihűtjük.

    A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel és hagyjuk dermedni.

    A gesztenyemasszát és a krémsajtot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés krémet.

    A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral, csokoládéforgáccsal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá