Gesztenyés-meggyes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 60 g cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek étolaj
- 100 g natúr joghurt
Csokoládékrém:
- 100 g étcsokoládé
- 50 g tejcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Meggyes réteg:
- 400 g fagyasztott meggy
- 1 dl víz
- 50 g cukor
- 1 tk fahéj
- 2 cl barna rum
- 20 g zselatin
Gesztenyés krém:
- 250 g gesztenyemassza
- 250 g krémsajt
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és jól kikeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (az enyém 38*25 cm-es) 15-20 perc alatt 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A csokoládékrémhez az ét és tejcsokoládét összetördeltjük és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd kihűtjük.
A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük és fahéjjal, rummal ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük.
A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk és összekeverjük a meggyel és az egészet kihűtjük.
A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel és hagyjuk dermedni.
A gesztenyemasszát és a krémsajtot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés krémet.
A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral, csokoládéforgáccsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »









