Hozzávalók:
Tészta:
Csokoládékrém:
Meggyes réteg:
Gesztenyés krém:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és jól kikeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (az enyém 38*25 cm-es) 15-20 perc alatt 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A csokoládékrémhez az ét és tejcsokoládét összetördeltjük és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd kihűtjük.
A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük és fahéjjal, rummal ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük.
A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk és összekeverjük a meggyel és az egészet kihűtjük.
A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel és hagyjuk dermedni.
A gesztenyemasszát és a krémsajtot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés krémet.
A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral, csokoládéforgáccsal díszítjük.