Gesztenyés-meggyes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 150 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 60 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 ek étolaj
  • 100 g natúr joghurt

Csokoládékrém:

  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé
  • 2 dl habtejszín

Meggyes réteg:

  • 400 g fagyasztott meggy
  • 1 dl víz
  • 50 g cukor
  • 1 tk fahéj
  • 2 cl barna rum
  • 20 g zselatin

Gesztenyés krém:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 250 g krémsajt
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és jól kikeverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (az enyém 38*25 cm-es) 15-20 perc alatt 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

A csokoládékrémhez az ét és tejcsokoládét összetördeltjük és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd kihűtjük.

A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük és fahéjjal, rummal ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük.

A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk és összekeverjük a meggyel és az egészet kihűtjük.

A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel és hagyjuk dermedni.

A gesztenyemasszát és a krémsajtot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés krémet.

A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral, csokoládéforgáccsal díszítjük.