Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-krémsajtos rolád recept

Gesztenyés-krémsajtos rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 ek kristálycukor
    • 1/2 dl rumaroma
    • 3 ek finomliszt
    • 2 ek holland kakaópor
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 narancs reszelt héja

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 ek rumaroma

    Bevonás:

    • 10 dkg étcsoki
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és  az aromát. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a keményítőt. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, apránként, majd óvatosan összeforgatjuk, csomómentesre keverjük, figyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit, kb 25*35 cm-es, kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük a lapot. Tűpróbát végezzünk! Még melegen feltekerjük a lapot és így hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a mascarponét kikeverjük a gesztenyemasszával és a cukorral, majd a kissé megolvasztott vajat is hozzáadjuk a rumaromával együtt és robotgéppel alaposan kikeverjük.

    Az elkészült krémmel megtöltjük a roládot, keveset tegyünk félre a díszítéshez. Feltekerjük a tésztát és bevonjuk csokival, amihez a csokit felolvasztjuk gőz felett az olajjal. A félretett krémmel díszítjük a roládot. Ízlés szerint díszíthető még fehér és barna csokireszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá