Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Bevonás:
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és az aromát. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a keményítőt. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, apránként, majd óvatosan összeforgatjuk, csomómentesre keverjük, figyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit, kb 25*35 cm-es, kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük a lapot. Tűpróbát végezzünk! Még melegen feltekerjük a lapot és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a gesztenyemasszával és a cukorral, majd a kissé megolvasztott vajat is hozzáadjuk a rumaromával együtt és robotgéppel alaposan kikeverjük.
Az elkészült krémmel megtöltjük a roládot, keveset tegyünk félre a díszítéshez. Feltekerjük a tésztát és bevonjuk csokival, amihez a csokit felolvasztjuk gőz felett az olajjal. A félretett krémmel díszítjük a roládot. Ízlés szerint díszíthető még fehér és barna csokireszelékkel.