Gesztenyés-krémsajtos rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenyés-krémsajtos rolád

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 5 ek kristálycukor
  • 1/2 dl rumaroma
  • 3 ek finomliszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 narancs reszelt héja

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek rumaroma

Bevonás:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és  az aromát. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a keményítőt. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, apránként, majd óvatosan összeforgatjuk, csomómentesre keverjük, figyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit, kb 25*35 cm-es, kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük a lapot. Tűpróbát végezzünk! Még melegen feltekerjük a lapot és így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponét kikeverjük a gesztenyemasszával és a cukorral, majd a kissé megolvasztott vajat is hozzáadjuk a rumaromával együtt és robotgéppel alaposan kikeverjük.

Az elkészült krémmel megtöltjük a roládot, keveset tegyünk félre a díszítéshez. Feltekerjük a tésztát és bevonjuk csokival, amihez a csokit felolvasztjuk gőz felett az olajjal. A félretett krémmel díszítjük a roládot. Ízlés szerint díszíthető még fehér és barna csokireszelékkel.