Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg natúr gesztenyemassza
    • 15 dkg cukor
    • csipet só

    Krémhez:

    • fél liter tej
    • 3 púpos ek liszt
    • 10-15 dkg cukor
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • rum ízlés szerint
    • 3 narancs reszelt héja
    • csipet só

    Tetejére:

    • fél liter hideg tejszínhab
    • habfixáló
    • 3 ek cukor

    Elkészítése:
    Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A tojások sárgáját alaposan,fehéredésig kikeverem a cukor felével,majd belekeverem a gesztenyemasszát. A tojások fehérjét habbá verem a maradék cukorral,csipet sóval, majd beleforgatom a tojásos gesztenyét.
    Beleöntöm az előkészített tepsibe. Előmelegített 170 fokos sütőben kb 20-25 percig sütöm. Ha megsült lehúzom róla a sütőpapírt rácsra teszem kihűlni. A sütőpapírt visszateszem a tepsibe,és  belerakom a tésztát.
    A krémhez: kevés tejjel csomómentesre keverem a lisztet,hozzáöntöm a többi tejet és sűrű krémet főzök belőle. Lehúzom a tűzről,belekeverem a cukrot,reszelt narancsok héját, a gesztenyemasszát,rumot.
    A krémet a tésztára öntöm, majd alaposan kihűtöm.
    A hideg tejszínt habbá verjem a cukorral,csipet sóval és a fixálóval.A süti tetejére simítom.
    Másnap lesz igazán finom.

    Tipp:

    Én natúr gesztenyemasszát vettem mert édesítőszert és cukrot felesben használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá