Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A tojások sárgáját alaposan,fehéredésig kikeverem a cukor felével,majd belekeverem a gesztenyemasszát. A tojások fehérjét habbá verem a maradék cukorral,csipet sóval, majd beleforgatom a tojásos gesztenyét.
Beleöntöm az előkészített tepsibe. Előmelegített 170 fokos sütőben kb 20-25 percig sütöm. Ha megsült lehúzom róla a sütőpapírt rácsra teszem kihűlni. A sütőpapírt visszateszem a tepsibe,és belerakom a tésztát.
A krémhez: kevés tejjel csomómentesre keverem a lisztet,hozzáöntöm a többi tejet és sűrű krémet főzök belőle. Lehúzom a tűzről,belekeverem a cukrot,reszelt narancsok héját, a gesztenyemasszát,rumot.
A krémet a tésztára öntöm, majd alaposan kihűtöm.
A hideg tejszínt habbá verjem a cukorral,csipet sóval és a fixálóval.A süti tetejére simítom.
Másnap lesz igazán finom.
Én natúr gesztenyemasszát vettem mert édesítőszert és cukrot felesben használtam.