Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Gesztenyés krémes

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 db tojás
  • 40 dkg natúr gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • csipet só

Krémhez:

  • fél liter tej
  • 3 púpos ek liszt
  • 10-15 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • rum ízlés szerint
  • 3 narancs reszelt héja
  • csipet só

Tetejére:

  • fél liter hideg tejszínhab
  • habfixáló
  • 3 ek cukor

Elkészítése:
Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A tojások sárgáját alaposan,fehéredésig kikeverem a cukor felével,majd belekeverem a gesztenyemasszát. A tojások fehérjét habbá verem a maradék cukorral,csipet sóval, majd beleforgatom a tojásos gesztenyét.
Beleöntöm az előkészített tepsibe. Előmelegített 170 fokos sütőben kb 20-25 percig sütöm. Ha megsült lehúzom róla a sütőpapírt rácsra teszem kihűlni. A sütőpapírt visszateszem a tepsibe,és  belerakom a tésztát.
A krémhez: kevés tejjel csomómentesre keverem a lisztet,hozzáöntöm a többi tejet és sűrű krémet főzök belőle. Lehúzom a tűzről,belekeverem a cukrot,reszelt narancsok héját, a gesztenyemasszát,rumot.
A krémet a tésztára öntöm, majd alaposan kihűtöm.
A hideg tejszínt habbá verjem a cukorral,csipet sóval és a fixálóval.A süti tetejére simítom.
Másnap lesz igazán finom.

Tipp:

Én natúr gesztenyemasszát vettem mert édesítőszert és cukrot felesben használtam.