Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyehabos, gesztenyés krémes recept

Gesztenyehabos, gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek meleg víz
    • 12 dkg rétesliszt
    • 8 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 6 g sütőpor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 4 ek porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg gesztenyemassza
    • 2 ek rum

    Tetejére:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 10 dkg gesztenyemassza

    Elkészítése:

    A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra melegített sütőben, 20*30 cm-es tepsiben megsütjük.

    A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, ízesítjük rummal.

    A tészta tetejére simítjuk a krémet.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá