Gesztenyehabos, gesztenyés krémes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek meleg víz
- 12 dkg rétesliszt
- 8 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 4 ek porcukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg gesztenyemassza
- 2 ek rum
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg gesztenyemassza
Elkészítése:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra melegített sütőben, 20*30 cm-es tepsiben megsütjük.
A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, ízesítjük rummal.
A tészta tetejére simítjuk a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.