Gesztenyehabos, gesztenyés krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek meleg víz
- 12 dkg rétesliszt
- 8 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 4 ek porcukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg gesztenyemassza
- 2 ek rum
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg gesztenyemassza
Elkészítése:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra melegített sütőben, 20*30 cm-es tepsiben megsütjük.
A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, ízesítjük rummal.
A tészta tetejére simítjuk a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »