Gesztenyehabos, gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 3 ek meleg víz
  • 12 dkg rétesliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek rum

Tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg gesztenyemassza

Elkészítése:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra melegített sütőben, 20*30 cm-es tepsiben megsütjük.

A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, ízesítjük rummal.

A tészta tetejére simítjuk a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk.