Fűszeres puncs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dl víz
- 5 dl almalé
- 3 dl édes fehérbor
- 2db Rooibos teafilter (African Dawn)
- 2 tk forralt-bor fűszerkeverék
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 1 narancs felszeletelve
- 2-3 ek méz
- édesítő ízlés szerint (vagy cukor)
Elkészítése:
A vízhez adjuk hozzá a fűszerkeveréket, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, tegyük bele a teafiltert, adjuk hozzá a reszelt narancs és citromhéjat, majd lefedve hagyjuk pár percig állni.
Ezután szűrjük le, adjuk hozzá az almalét, majd ízesítsük mézzel és édesítőszerrel, tegyük bele a vékonyan felszeletelt narancsot, és hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.
Az elkészült puncsot kínálhatjuk forrón, de elkortyolhatjuk jó langyosan is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »