Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia krémes recept

Francia krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 ek ecet (10 %-os)
    • csipet só

    A krémhez

    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 vaníliás cukor
    • 20 dkg cukor
    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 1,2 l víz
    • 4 dl habtejszín

    A bevonathoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 2 és fél evőkanál tej
    • 1 mokkáskanál kakaópor
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

    Két cipót formázunk belőle, kinyújtjuk és tepsi hátán 180 fokon 10-13 perc alatt megsütjük.

    Sütőpapírt tettem a tepsi tetejére, így könnyen lelehet csúsztatni róla.

    A szebbik lapot válasszuk a tetejének és az alsó felére kenjük a mázat, ami egyenes.

    A máz készítés:

    A kakaóport tejet cukrot összeforraljuk,amikor sűrűsödik hozzá keverjük a vajat.

    Azonnal bevonjuk a tetejét és a vágás felületet bejelölve elvágjuk a tetejére való négyzeteket.

    Krém:

    A vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát.

    A tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, majd tűzről levéve beleforgatjuk a tojások keményre vert habját kisebb adagokban.

    Visszatesszük a tűzhelyre, majd folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig forraljuk.

    A tepsi aljára tesszük az egyik lapot és ráöntjük egyenletesen a krémet.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt krémre tesszük.

    Rátesszük a mázas tetőket és jól behűtjük.

     

    Tepsi méret:

    22×34 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá