Francia krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- 1 ek ecet (10 %-os)
- csipet só
A krémhez
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 2 vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 9 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1,2 l víz
- 4 dl habtejszín
A bevonathoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 és fél evőkanál tej
- 1 mokkáskanál kakaópor
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Két cipót formázunk belőle, kinyújtjuk és tepsi hátán 180 fokon 10-13 perc alatt megsütjük.
Sütőpapírt tettem a tepsi tetejére, így könnyen lelehet csúsztatni róla.
A szebbik lapot válasszuk a tetejének és az alsó felére kenjük a mázat, ami egyenes.
A máz készítés:
A kakaóport tejet cukrot összeforraljuk,amikor sűrűsödik hozzá keverjük a vajat.
Azonnal bevonjuk a tetejét és a vágás felületet bejelölve elvágjuk a tetejére való négyzeteket.
Krém:
A vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát.
A tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, majd tűzről levéve beleforgatjuk a tojások keményre vert habját kisebb adagokban.
Visszatesszük a tűzhelyre, majd folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig forraljuk.
A tepsi aljára tesszük az egyik lapot és ráöntjük egyenletesen a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt krémre tesszük.
Rátesszük a mázas tetőket és jól behűtjük.
Tepsi méret:
22×34 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »