Forró almás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- fél kk só
- 1 ek cukor
- 10-12 ek víz
A töltelékhez:
- 30 dkg megpucolt alma
- 1 evőkanál citromlé
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 dl víz
- fahéj
- 1 evőkanál főzős vaníliás pudingpor
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény és nem ragacsos tésztát kapjunk.
Becsomagoljuk fóliába és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket.)
Amíg pihen a tészta, megpucoljuk az almát és apróra kockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet és 1 dl vizet adunk hozzá, majd feltesszük főni.
Ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd 1 evőkanál vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverünk és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük, még 1-2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert a forró töltelék a tésztának nem tesz jót.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körben és félbehajtjuk.
Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, mert ha kifolyik, takaríthatjuk a tűzhelyet.
Forró olajba tesszük és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen fogyasszuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »