Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forró almás pite recept

Forró almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 5 evőkanál olvasztott vaj
    • fél kk só
    • 1 ek cukor
    • 10-12 ek víz

    A töltelékhez:

    • 30 dkg megpucolt alma
    • 1 evőkanál citromlé
    • 3-4 evőkanál cukor
    • 1 dl víz
    • fahéj
    • 1 evőkanál főzős vaníliás pudingpor

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény és nem ragacsos tésztát kapjunk.

    Becsomagoljuk fóliába és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket.)

    Amíg pihen a tészta, megpucoljuk az almát és apróra kockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet és 1 dl vizet adunk hozzá, majd feltesszük főni.

    Ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd 1 evőkanál vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverünk és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük, még 1-2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert a forró töltelék a tésztának nem tesz jót.

    A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körben és félbehajtjuk.

    Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, mert ha kifolyik, takaríthatjuk a tűzhelyet.

    Forró olajba tesszük és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen fogyasszuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá