Fordított ananász torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- folyékony karamell (bolti a legjobb)
- ananász konzerv
Elkészítése:
Egy pitesütő vagy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, ráöntöttem, majd elkentem a karamellt (én bolti karamellt használtam, fontos, hogy mindenhol legyen a papíron!), majd rátettem a lecsepegtetett ananász karikákat.
A tetejére öntöttem egyenletesen a tésztát. Ehhez a tészta összes hozzávalóját a robotgéppel jól kikeverem.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül.
A sütőből kivéve a formában hagytam pár percig hűlni, majd rátettem egy tálcát és gyors mozdulattal átfordítottam. Aztán a sütőpapírt óvatosan lehúztam a tetejéről és hagytam teljesen kihűlni.
Tálaláskor a tortaszeletekre karamellt csorgattam.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »