Fiona szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
Száraz hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
Nedves hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,8 dl étolaj
- 2 kisdoboz kefir
Krémhez:
- 25 dkg cseresznyelekvár
- 25 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 2 csomag habfixáló
Tetejére:
- 18 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek citromlé (vagy narancs)
- 1/2 tk borkő
- csipet só
- 5 dkg pillecukor
- 1 tk vanília aroma
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik edényben a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és gyengéden összekeverjük.
Kizsírozunk/lisztezünk egy 25×35 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 220 fokon tűpróbáig sütjük.(Közben elkészítjük a krémet.)
A lekvárt és a mascarponét alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a porcukorral ízesített és habfixálóval felvert tejszínhabot. A közben kihűlt és lapjában kettévágott süteményt megtöltjük a krémmel.
A mázhoz egy edény forró (de nem lobogó) víz tetejére üvegtálat teszünk.
Beleöntjük a porcukrot, tojásfehérjét, sót, borkőt (az stabilizálja a tojásfehérjét).
Addig keverjük, amíg az összetevők egybeolvadnak. Nagyon alacsony fokozaton kell melegíteni. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott pillecukrot, és hagyjuk beleolvadni a tojásfehérjés-cukros elegybe.
Amikor minden elolvadt, levesszük a mázat a tűzről, és amíg a máz még meleg, robotgéppel pár perc alatt habosra verjük.
A mázat a kész sütemény tetejére és oldalára kenjük. Ezt gyorsan kell csinálni, mert a máz egyből keményedni kezd.
Megszórhatjuk akár tortadarával, esetleg a kedvenc apró cukrainkkal, esetleg csokoládémázat csorgathatunk rá vékony csíkban.Tálalás előtt nedves késsel szeleteljük.
Tipp:
(Fiona szelet néven egy zöld krémes sütemény van a köztudatban, utalva Shrek és Fiona zöld mivoltára.
Én Fiona Cairns után neveztem el a süteményemet lévén, a pillecukros mázat az ő műsorából írtam le.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »