Ferrero rocher desszert recept
Hozzávalók egy 25*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg nádcukor
- 5 ek finomliszt
- 2 ek rétesliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg török mogyoró (apróra vágott)
- 10 dkg dió (apróra vágott)
Krém:
- 25 dkg étcsokoládé
- 1 ek mogyorókrém
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg ostya
Elkészítése:
Tészta:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd jól kihabosítjuk. Óvatosan mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük.
A végén adjuk hozzá az apróra vágott mogyorót és diót (amiből a tetejére félreteszünk keveset).
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk és 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Krém:
Kockára tördeljük a csokoládét, majd 2 dl tejszínt jól felmelegítünk és a csokira öntjük, majd olvadásig kevergetjük, a mogyorókrémet is belekeverjük és kevés időre hűtőbe tesszük és kihűtjük teljesen.
A maradék tejszínt hozzáöntjük, majd az egészet kemény habbá verjük. Masszív krémet kell kapnunk.
Összeállítás:
A megsült tésztát lapjában kettévágjuk. Rákenjük a krém 3/4-ét. Az ostyával megszórjuk. Rátesszük a másik tésztát és a maradék krémmel átkenjük. Tetejét a félretett dió-mogyoródarabokkal megszórjuk.
Egész szem mogyoróval, a krémből nyomott díszekkel, ostyacsővel díszítjük. Éles, vizezett késsel felvágjuk szeletekre.