Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferrero rocher desszert recept

Ferrero rocher desszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg nádcukor
    • 5 ek finomliszt
    • 2 ek rétesliszt
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 15 dkg török mogyoró (apróra vágott)
    • 10 dkg dió (apróra vágott)

    Krém:

    • 25 dkg étcsokoládé
    • 1 ek mogyorókrém
    • 4 dl habtejszín
    • 5 dkg ostya

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd jól kihabosítjuk. Óvatosan mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük.

    A végén adjuk hozzá az apróra vágott mogyorót és diót (amiből a tetejére félreteszünk keveset).

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk és 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Krém:

    Kockára tördeljük a csokoládét, majd 2 dl tejszínt jól felmelegítünk és a csokira öntjük, majd olvadásig kevergetjük, a mogyorókrémet is belekeverjük és kevés időre hűtőbe tesszük és kihűtjük teljesen.

    A maradék tejszínt hozzáöntjük, majd az egészet kemény habbá verjük. Masszív krémet kell kapnunk.

    Összeállítás:

    A megsült tésztát lapjában kettévágjuk. Rákenjük a krém 3/4-ét. Az ostyával megszórjuk. Rátesszük a másik tésztát és a maradék krémmel átkenjük. Tetejét a félretett dió-mogyoródarabokkal megszórjuk.

    Egész szem mogyoróval, a krémből nyomott díszekkel, ostyacsővel díszítjük. Éles, vizezett késsel felvágjuk szeletekre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá