Ferrero rocher desszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*36 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 5 ek finomliszt
  • 2 ek rétesliszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg török mogyoró (apróra vágott)
  • 10 dkg dió (apróra vágott)

Krém:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1 ek mogyorókrém
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg ostya

Elkészítése:

Tészta:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd jól kihabosítjuk. Óvatosan mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük.

A végén adjuk hozzá az apróra vágott mogyorót és diót (amiből a tetejére félreteszünk keveset).

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk és 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Krém:

Kockára tördeljük a csokoládét, majd 2 dl tejszínt jól felmelegítünk és a csokira öntjük, majd olvadásig kevergetjük, a mogyorókrémet is belekeverjük és kevés időre hűtőbe tesszük és kihűtjük teljesen.

A maradék tejszínt hozzáöntjük, majd az egészet kemény habbá verjük. Masszív krémet kell kapnunk.

Összeállítás:

A megsült tésztát lapjában kettévágjuk. Rákenjük a krém 3/4-ét. Az ostyával megszórjuk. Rátesszük a másik tésztát és a maradék krémmel átkenjük. Tetejét a félretett dió-mogyoródarabokkal megszórjuk.

Egész szem mogyoróval, a krémből nyomott díszekkel, ostyacsővel díszítjük. Éles, vizezett késsel felvágjuk szeletekre.