Fehércsokis-meggyes kevert pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 5 dkg fehércsokoládé
- 40 dkg magozott meggy
- 1 dl tej
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
Az egész tojàsokat a cukrokkal, citomhéjjal, citromlével egy habrevővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet és ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy jó sűrű, de kenhető tésztàt kell kapjunk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elkenjük. A tetejére ràszorjuk a meggyet illetve a fehércsokoládé darabokat.
160-170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Tipp:
A meggyet Nem kell megforgatni lisztes, mivel a masszánk elég sűrű, így nem fog lesüllyedni benne, hanem szépen megmarad a tetején.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »