Fehércsokis-meggyes kevert pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 5 dkg fehércsokoládé
- 40 dkg magozott meggy
- 1 dl tej
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
Az egész tojàsokat a cukrokkal, citomhéjjal, citromlével egy habrevővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet és ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy jó sűrű, de kenhető tésztàt kell kapjunk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elkenjük. A tetejére ràszorjuk a meggyet illetve a fehércsokoládé darabokat.
160-170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Tipp:
A meggyet Nem kell megforgatni lisztes, mivel a masszánk elég sűrű, így nem fog lesüllyedni benne, hanem szépen megmarad a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »