Fánk golyó villámgyorsan (Castagnole) recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek rum
- 1 citrom héja
- porcukor a szóráshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit szobahőmérsékleten hagyunk pihenni 20-30 percig.
Egy magas falú edényben bő olajat melegítünk.
Amíg forrósodik az olaj, addig lisztezett felületen kb 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, amit ujjnyi széles vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat felkockázzuk, amikből pici golyókat formázunk.
A golyócskákat a forró olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetve kiszedjük.
Tálaláskor fahéjas vagy vaníliás porcukorral szórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










