Fánk golyó villámgyorsan (Castagnole) recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek rum
- 1 citrom héja
- porcukor a szóráshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit szobahőmérsékleten hagyunk pihenni 20-30 percig.
Egy magas falú edényben bő olajat melegítünk.
Amíg forrósodik az olaj, addig lisztezett felületen kb 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, amit ujjnyi széles vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat felkockázzuk, amikből pici golyókat formázunk.
A golyócskákat a forró olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetve kiszedjük.
Tálaláskor fahéjas vagy vaníliás porcukorral szórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »