Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas szelet recept

Fahéjas szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek méz
    • 4 ek víz
    • 7 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag őrölt fahéj
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 55-60 dkg liszt

    Krém:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A porcukrot, mézet, a vizet és a margarint gőz fölött összeolvasztjuk. Ha levettük a tűzről hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat, szódabikarbónát és a lisztet. Összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mindegyik cipót egy 22*28 cm-es téglalappá nyújtjuk és egy tepsi hátulján kb 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A krémhez a a pudingból a tejjel krémet főzünk, hűtjük. A porcukrot és a margarint kikavarjuk, a kihűlt krémmel összekeverjük.

    A lapokat megtöltjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    Fél nap alatt megpuhul a tészta. Én konyharuhával szoktam letakarni és így még hamarabb. Ne ijedjünk meg az öt lap miatt, nagyon gyorsan kilehet nyújtani, nem szakad, és nem ragad.
    A munkatársaim kedvenc sütije. Nagyon gyakran készítem. És a kislányom is imádja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá