Fahéjas szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 4 ek víz
  • 7 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 csomag őrölt fahéj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 55-60 dkg liszt

Krém:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A porcukrot, mézet, a vizet és a margarint gőz fölött összeolvasztjuk. Ha levettük a tűzről hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat, szódabikarbónát és a lisztet. Összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mindegyik cipót egy 22*28 cm-es téglalappá nyújtjuk és egy tepsi hátulján kb 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a a pudingból a tejjel krémet főzünk, hűtjük. A porcukrot és a margarint kikavarjuk, a kihűlt krémmel összekeverjük.

A lapokat megtöltjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Tipp:

Fél nap alatt megpuhul a tészta. Én konyharuhával szoktam letakarni és így még hamarabb. Ne ijedjünk meg az öt lap miatt, nagyon gyorsan kilehet nyújtani, nem szakad, és nem ragad.
A munkatársaim kedvenc sütije. Nagyon gyakran készítem. És a kislányom is imádja.