Fahéjas sütemény egész körtével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kalácshoz:
A körte főzéséhez:
- 2 l víz
- 100 g kristálycukor
A töltelékhez:
- 3 nagyobb körte
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 180 g liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 kk fahéj
- 100 ml olívaolaj
- 60 g vaj (olvasztott)
Elkészítése:
Egy edényben felforraljuk a vizet a cukorral együtt és 5 percre belerakjuk főni a körtéket.
Ezután a körtéket kivesszük, majd hagyjuk lecsepegni. Levágjuk az aljukat, hogy majd stabilan megtudjanak állni a formában.
Megforgatjuk a körtéket lisztbe (kb a háromnegyedükig), majd beleállítjuk őket a sütőpapírral bélelt 30*10 cm-es sütőformába.
A tésztához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral, fahéjjal és a csipet sóval.
Az olívaolajat és az olvasztott vajat a tojásos cukros keverékhez öntjük, majd jól elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet és jól átkeverjük a tésztát.
A tésztát a körték köré öntjük a formába és meghintjük kevés fahéjas cukorral a tetejét.
A körték csúcsát (szárát is) betekerjük kevés alufóliával nehogy túl süljenek, megégjenek.
170 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ez a sütemény azért különleges, mert a tésztájába egészben kerül bele a körte. Sülés közben a fahéj és a körte illata lengi be a lakást. Látványos és nagyon finom! Igazi őszi csemege.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »