Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas sütemény egész körtével recept

Fahéjas sütemény egész körtével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy kalácshoz:

    A körte főzéséhez:

    • 2 l víz
    • 100 g kristálycukor

    A töltelékhez:

    • 3 nagyobb körte

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 180 g liszt
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só
    • 1 kk fahéj
    • 100 ml olívaolaj
    • 60 g vaj (olvasztott)

    Elkészítése:

    Egy edényben felforraljuk a vizet a cukorral együtt és 5 percre belerakjuk főni a körtéket.

    Ezután a körtéket kivesszük, majd hagyjuk lecsepegni. Levágjuk az aljukat, hogy majd stabilan megtudjanak állni a formában.

    Megforgatjuk a körtéket lisztbe (kb a háromnegyedükig), majd beleállítjuk őket a sütőpapírral bélelt 30*10 cm-es sütőformába.

    A tésztához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral, fahéjjal és a csipet sóval.
    Az olívaolajat és az olvasztott vajat a tojásos cukros keverékhez öntjük, majd jól elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet és jól átkeverjük a tésztát.

    A tésztát a körték köré öntjük a formába és meghintjük kevés fahéjas cukorral a tetejét.

    A körték csúcsát (szárát is) betekerjük kevés alufóliával nehogy túl süljenek, megégjenek.

    170 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Ez a sütemény azért különleges, mert a tésztájába egészben kerül bele a körte. Sülés közben a fahéj és a körte illata lengi be a lakást. Látványos és nagyon finom! Igazi őszi csemege.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá