Fahéjas sütemény egész körtével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kalácshoz:
A körte főzéséhez:
- 2 l víz
- 100 g kristálycukor
A töltelékhez:
- 3 nagyobb körte
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 180 g liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 kk fahéj
- 100 ml olívaolaj
- 60 g vaj (olvasztott)
Elkészítése:
Egy edényben felforraljuk a vizet a cukorral együtt és 5 percre belerakjuk főni a körtéket.
Ezután a körtéket kivesszük, majd hagyjuk lecsepegni. Levágjuk az aljukat, hogy majd stabilan megtudjanak állni a formában.
Megforgatjuk a körtéket lisztbe (kb a háromnegyedükig), majd beleállítjuk őket a sütőpapírral bélelt 30*10 cm-es sütőformába.
A tésztához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral, fahéjjal és a csipet sóval.
Az olívaolajat és az olvasztott vajat a tojásos cukros keverékhez öntjük, majd jól elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet és jól átkeverjük a tésztát.
A tésztát a körték köré öntjük a formába és meghintjük kevés fahéjas cukorral a tetejét.
A körték csúcsát (szárát is) betekerjük kevés alufóliával nehogy túl süljenek, megégjenek.
170 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ez a sütemény azért különleges, mert a tésztájába egészben kerül bele a körte. Sülés közben a fahéj és a körte illata lengi be a lakást. Látványos és nagyon finom! Igazi őszi csemege.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »