Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas fánk eperrel recept

Fahéjas fánk eperrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (a bögre 2 dl-es):

    • 1/4 bögre nyírfacukor
    • 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
    • 1/3 bögre vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 bögre víz
    • 1/2 tk só
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)
    • 1 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 csomag vaníliás cukor
    • eper vagy eperlekvár
    • olaj a kisütéséhez

    Elkészítése:

    A vizet a sóval, a cukorral és vajjal felforraljuk.

    Ez alatt a tojásokat elkeverjük a vaníliás cukorral és a szódabikarbónás liszttel. Mikor felforrt a vajas folyadék, csomómentesre keverünk minden hozzávalót és kanállal szaggatva, forró olajban, közepes lángon, aranybarnára sütjük a fánkokat.

    A legfinomabb, ha kókuszolajban sütjük ki.

    Fahéjas cukorral és házi eperlekvárral tálalva javaslom a fogyasztását.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá