Fahéjas fánk eperrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók (a bögre 2 dl-es):

  • 1/4 bögre nyírfacukor
  • 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1/3 bögre vaj
  • 2 tojás
  • 1 bögre víz
  • 1/2 tk só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 1 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • eper vagy eperlekvár
  • olaj a kisütéséhez

Elkészítése:

A vizet a sóval, a cukorral és vajjal felforraljuk.

Ez alatt a tojásokat elkeverjük a vaníliás cukorral és a szódabikarbónás liszttel. Mikor felforrt a vajas folyadék, csomómentesre keverünk minden hozzávalót és kanállal szaggatva, forró olajban, közepes lángon, aranybarnára sütjük a fánkokat.

A legfinomabb, ha kókuszolajban sütjük ki.

Fahéjas cukorral és házi eperlekvárral tálalva javaslom a fogyasztását.