Fagyi szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 6 gramm sütőpor
- 20 dkg búzaliszt
- só
Krém:
- 2,5 dl tej
- 3 ek búzaliszt
- 18 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 gramm vaníliás cukor
Máz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Díszítéshez:
- ízlés szerint csokoládéforgács
Elkészítése:
A tojások fehérjét csipetnyi sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, vizet, darált diót végül a liszttel elkevert sütőport forgatjuk bele óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez a lisztet a tojások sárgájával fehéredésig keverjük, majd apránként a tejet hozzáadjuk és jól elkeverjük. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük a krémet, majd hidegre hűtjük.
A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összekeverjük, az egészet kihabosítjuk.
A mázhoz a tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
A kihűlt diós piskótára halmozzuk a krémet, melyet egyenletesen elkenünk. Erre kerül a felvert hab, melyet ízlés szerint csokoládéreszelékkel dekorálunk.
Pár órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!