Fagyi szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg kristálycukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 6 gramm sütőpor
- 20 dkg búzaliszt
- só
Krém:
- 2,5 dl tej
- 3 ek búzaliszt
- 18 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 gramm vaníliás cukor
Máz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Díszítéshez:
- ízlés szerint csokoládéforgács
Elkészítése:
A tojások fehérjét csipetnyi sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, vizet, darált diót végül a liszttel elkevert sütőport forgatjuk bele óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez a lisztet a tojások sárgájával fehéredésig keverjük, majd apránként a tejet hozzáadjuk és jól elkeverjük. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük a krémet, majd hidegre hűtjük.
A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összekeverjük, az egészet kihabosítjuk.
A mázhoz a tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
A kihűlt diós piskótára halmozzuk a krémet, melyet egyenletesen elkenünk. Erre kerül a felvert hab, melyet ízlés szerint csokoládéreszelékkel dekorálunk.
Pár órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »