Fagyi szelet recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A Tészta hozzávalói:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 3 kanál kakaópor
- fél tábla étcsoki
- 5 dkg darált dió
- 2 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
Krém a tésztára
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
A krémre
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd a két masszát óvatosan összekeverjük a sütőportos, diós, reszelt csokis, kakaós, liszttel.
Sütőpapíros sütőlapon 180 fokon 24×22-es tepsiben megsütjük.
A pudingot a tejben felfőzzük, majd kihűtjük.
A margarinból és a porcukorból habos krémet keverünk, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a kihűlt tésztára simítjuk.
A tojás fehérjéből a cukorral gőz felett kemény habot verünk, majd a krém tetejére simítjuk és reszelt csokival díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.