Fagyi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A Tészta hozzávalói:

  • 6 tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 3 kanál kakaópor
  • fél tábla étcsoki
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor

Krém a tésztára

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding

A krémre

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd a két masszát óvatosan összekeverjük a sütőportos, diós, reszelt csokis, kakaós, liszttel.

Sütőpapíros sütőlapon 180 fokon 24×22-es tepsiben megsütjük.

A pudingot a tejben felfőzzük, majd kihűtjük.

A margarinból és a porcukorból habos krémet keverünk, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a kihűlt tésztára simítjuk.

A tojás fehérjéből a cukorral gőz felett kemény habot verünk, majd a krém tetejére simítjuk és reszelt csokival díszítjük.